Billboard tegen Zika Virus

The Mosquito Killer Billboard
Posterscope Brazilië heeft in samenwerking met reclamebureau NBS een billboard ontwikkeld dat niet alleen bewustzijn creëert, maar ook een wereldwijd groeiend probleem aanpakt: het Zika virus. Een nieuwe technologie bootst lichaamsgeuren als adem en zweet na, wat aantrekkelijk wordt gevonden door de Zika muggen. Wanneer de mug landt op het reclamevlak, wordt deze door een ventilator het billboard ingezogen waar hij blijft plakken. In het billboard sterft de mug aan uitdroging. Dit is het meest innovatieve wapen om het Zika virus te bestrijden.

De billboards staan in specifieke Zika en dengue gebieden. Door een Creative Common Agreement kan iedereen, elke stad, de specificaties van het project downloaden en zijn eigen Mosquito Killer Billboard maken.

Antwoord op grootstedelijke vraagstukken
De World Health Organization heeft het Zika virus uitgeroepen als grote bedreiging voor de wereldgezondheid, met name in Brazilië en omliggende landen. Reclamevlakken kunnen meer dan adverteren en worden steeds vaker ingezet om dit soort (stedelijke)vraagstukken op te lossen. Hiermee laten merken laten hun maatschappelijk gezicht zien: de campagnes van de toekomst.