De oplossing voor zwerfafval in parken

“Gratis picknickkleedjes die na afloop kunnen worden gebruikt als afvalzak, blijken in Nederlandse stadsparken een goed wapen tegen de berg picknickafval.”
Dagblad Trouw

CleanPicnic is onze showcase voor een andere marketingaanpak. Een sociale aanpak die draait om innovatieve oplossingen die zinvol zijn voor mensen. Een aanpak die draait om samenwerking tussen bedrijven, steden en mensen. In dit geval een oplossing voor zwerfafval in parken. Een van de grooste ergernissen van Nederlanders.

Eigenlijk is de oplossing voor zwerfafval in parken heel simpel. Opruimen makkelijker en leuker maken met gratis CleanPicnic-kleedjes. Een nieuwe uitvinding die de afgelopen jaren voor aanzienlijk minder afval zorgt in verschillende Nederlandse stadsparken. Het idee om de CleanPicnic-kleedjes samen met de parken en het bedrijfsleven gratis weg te geven aan parkbezoekers maakte het verhaal rond. Deze samenwerking noemen wij Social Brandscaping.

 


Peter Vos, parkbeheerder Vondelpark Amsterdam: “Het werkt! Bezoekers reageren heel positief op het kleedje en de dag erna zaten de afvalbakken vol met gebruikte CleanPicnic-afvalzakken. Ik ben erg enthousiast over het initiatief”.