Expertmeeting Landscape Branding

Datum: Woensdag 20 september

Tijd: 9.30 – 11.45 uur, inloop vanaf 9.00 uur 

Locatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041, 2152 LJ Nieuw-Vennep

Wil je ook komen? Mail thijs.verheugen@pscity.nl

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de expertmeeting Landscape Branding. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Landschapstriënnale. Een tijdelijk evenement dat elke drie jaar ergens in Nederland wordt georganiseerd. Dit jaar vindt de Landschapstriënnale in Park21 van de Haarlemmermeer plaats. De hele maand september wordt de veelzijdigheid van ons landschap gevierd. Tegelijkertijd is de toekomst van het landschap onderwerp van gesprek.

Hoe brengen we het landschap dichterbij?

De diversiteit aan verschillende landschappen en de nabijheid ervan worden gezien als een belangrijke vestigingsvoorwaarde die bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van stedelijke regio’s voor bewoners, bezoekers en bedrijven. De potentie van het landschap voor recreatie en toerisme kan echter beter worden benut. Voor veel bewoners en bezoekers zijn de mogelijkheden die de groene omgeving biedt voor ontspanning en vrijetijd en de weg ernaar toe onbekend. Het trekken van meer mensen naar het landschap kan zorgen voor een beter verdienmodel om landschappen en voorzieningen in stand te houden en voor een verlichting van de toeristische druk op de steden door meer spreiding. Tijdens de expertmeeting wordt ingegaan op vragen als: Wat is er nodig om meer mensen naar plekken buiten de stad te trekken? Welke rol kunnen  branding en de ontwikkeling van landschappen hierbij spelen? En hoe kunnen publieke en private partijen de handen ineen slaan om landschappen bekend en aantrekkelijk te maken voor een breed publiek?

Hoe geven we vervolg aan de pilot Buitenpoorten?

Tijdens de expertmeeting wordt ook het resultaat van de Pilot Buitenpoorten gepresenteerd. Daarin is een concept ontwikkeld om het landschap van de Metropoolregio Amsterdam via bepaalde (trein)stations fysiek en mentaal toegankelijker te maken voor bewoners en bezoekers van de regio. We geven graag vervolg aan deze pilot, maar de vraag is: wat is er nodig om het concept Buitenpoorten succesvol uit te rollen? Dit willen we tijdens de bijeenkomst samen verkennen aan de hand van lessen die gehaald kunnen worden uit de andere presentaties en in gesprek met het panel en mensen uit de zaal .

Programma

09.00 uur            Inloop en ontvangst op Landgoed Kleine Vennep

09.30 uur            Welkom en opening

                               door moderator Mathias Lehner

09.40 uur            Presentatie Amsterdam Bezoeken, Holland Zien

                                door Boudewijn Bokdam van Amsterdam Marketing

10.00 uur            Presentatie Colorful Communities

                                 door Ward Roefs van PPG

10.20 uur            Presentatie Pilot Buitenpoorten

                                  door Martijn Dekker van gemeente Haarlem en

                                  door Anne Könst van provincie Noord-Holland

10.40  uur           Gesprek met panel en de zaal o.l.v. Mathias Lehner

                                  panel: gedeputeerde Joke Geldhof, wethouder Annette Baerveldt, landschapsarchitect Maike van Stiphout, marketingexpert Thijs Verheugen en Sijas Akkerman (directeur Milieufederatie Noord-Holland)

11.20 uur            Overhandiging boekje Pilot Buitenpoorten door Mathias Lehner

                                 aan wethouder Annette Baerveldt en gedeputeerde Joke Geldhof

11.35 uur           Afsluiting

 

Let op: de expertmeeting is binnen, maar in een onverwarmde ruimte. Ook kan bij regenachtig weer de parkeerplaats modderig zijn. Houdt hier qua kleding en schoeisel rekening mee.

 Sponsoren/betrokkenen landscape branding