Let’s Bee Kind – De Bijenkorf houdt van bijen

“Daarom helpen we de bij met de speciale Let’s Bee Kind-collectie”

 

In de periode van 10 juli t/m 3 september 2017 heeft de Bijenkorf evenementen georganiseerd in verschillende filialen en een pop-up shop geopend. De Bijenkorf heeft een speciale ‘Let’s Bee Kind’ collectie samengesteld. 10% van de opbrengt van deze collectie gaat naar The Pollinators, die zich inzetten voor de bijen. De producten in deze collectie zijn beter voor de bij, de mens of het milieu.

Naast de speciale collectie verkoopt de Bijenkorf ook ‘Het broodje van de bij’. Op dit broodje zitten alleen maar ingrediënten die mede mogelijk zijn gemaakt door de bij. Alles wat erop zit kan namelijk alleen groeien en bloeien door bestuiving van deze harde werkers.

Daarnaast heeft het Warenhuis heeft een ‘Rooftop Garden’ geopend op het dak van het filiaal in Stadshart Amstelveen. Op het dak is een tijdelijke, grote inspirerende tuin gecreëerd, waar gasten vrijblijvend in een zomerse setting een drankje en hapje kunnen nuttigen, of kunnen rondlopen en zitten. De Rooftop Garden was vanaf 14 juli 2017 tot en met 23 juli 2017 te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.

Tot nu toe heeft de campagne 15.034 euro opgehaald voor de bijen.

De ingrediënten van het ‘Broodje van de Bij’:

Ingredienten vh broodje

Bron: https://www.debijenkorf.nl/c/letsbeekind/#intro