Smart benches voor World Cancer Day

Cancer Research UK slaat de handen ineen met smart city business Strawberry Energy en MKTG voor het lanceren van ‘smart benches’ met ‘smart technology’ in Londen.

Tien banken werden afgelopen week geplaatst in Londen om World Cancer Day zichtbaar te maken. De op zonne-energie draaiende banken bieden mobiele oplaadpunten en gratis WiFi spots in de publieke ruimte, naast een plek om lekker te zitten en sociaal contact te hebben.

Strawberry Energy levert projecten in de openbare ruimte voor merken en non-profit organisaties, gebruikmakend van slimme technologie. De smart benches bezitten over het eerste contactloze betaalsysteem op publieke banken ter wereld, waardoor bezoekers snel en gemakkelijk £2 kunnen doneren aan het Cancer Research UK’s life-saving onderzoek.

Een pilot van 10 smart benches draait in de Londense boroughs Islington en Lewisham. Doel is om eind februari nog tien banken te plaatsen met zicht op 80 stuks dit jaar.

CRUK-20170202124428947
Social Brandscaping

Merken en steden werken steeds vaker samen om het stadsleven te verbeteren. Deze case is een mooi voorbeeld hoe zowel burgers als de betrokken partijen baat hebben bij sociale projecten: an offer nobody can refuse.